Уз најрадоснији Празник

Пише: Бранко Тодоровић, члан ДСГ “Милош Обилић”

dsg_brod_detalj Христос васкрсе Грбоношче!


Није случајно данас Васкрс, и нисмо случајно данас поново сви на истом броду, јер данас је празник Уједињења. После векова удаљености оних који су одувек требали бити спојени, на данашњи Дан та раздвојеност је побеђена, и они који су ка одговору на вечна питања дуго трагали сами, нашли су се данас заједно на овом броду.

Друштво српских грбоносаца “Милош Обилић”, окупило је на своје бродске даске све људе од своје врсте, као некад Ноје што је покупио на своју барку све што још живеше по Закону Божијем.

dsg_brod

Под кобиљским и саркањским знамењима овог малог друштва, великог имена и великих циљева, окупла су се двадесет и четири грбоносца и љубитеља ове племените научне дисциплине. Одевени у оклопе и борна одела, на челу са нашим изврсним Председником и праћени нашим одабраним Хералдом, а окићени знамењима нашим победничким пловимо у нове крајеве ношени бојама предачких крајева наше славне отаџбине.

А свету оном ком се препуштамо, што небеса ведри и мора недри, молимо се да нас на том путу води својим сјајним Логосом, пред којим се бескраји таме отварају и кроз чије двери светлости засјавају. На овом путу нашој живописној барци само једна је мирна лука, то је лука сазнања, а вест којом је данас поздрављен свет стигла је управо из те луке.

Не клоните пред дугим путем, морнари грбоносци, не допустите да вас оклопи сломе, већ кроз гврђа веру подвижите, јер Христос данас устаде из гроба!

Leave a Reply