„Оцило” број 12

ocilo_12Поштовани грбословци, заставословци и родословци!

Пристигао је  дванаести број зборника Друштва српских грбоносаца „Милош Обилић”!
Најбољи до сада!

Поносно Вам представљамо занимљиве чланке наших сарадника који ће, надамо се, утицати да још више и дубље кренете у изучавање ових тема које су нам свима драге и  вазда занимљиве.

Почев од Уводника нашег врлог и вредног Главног уредника господина Бранка Тодоровића па до последње странице, све је срачунато да Вам нови број „Оцила” буде на корист и духовно задовољство.

Са поносом обавештавамо да је за ново „Оцило” писао и отац модерне српске хералдике господин Драгомир Ацовић! Из његовог пера ћете сазнати све о новом грбу Бања Луке.

Даље ће се предocilo_12_sadrzaj Вама отварати теме о мистериозном прстену из тврђаве Прилепац, о замало изгубљеном Вукославићевом грбовнику, а преко Рисна и Боке Которске и о неким недоумицама око грба Ћуковића.

Ако желите да сазнате како је изгледао грб чувеног Новака Ковача чијим мачем је Марко Краљевић секао стене или Вас занима грб „цара Србије”, на правом сте месту.

Једна необична застава Немачке, знаменити Рус који је владао Београдом и расправа о оцилу, огњилу и словесу су, верујемо, довољна препорука да се „Оцило” број 12 нађе на полицама Ваших дигиталних библиотека.

Уживајте у читању као што смо ми уживали у  раду на нашем и Вашем Зборнику.

Нови број, а и претходних једанаест можете преузети
ОВДЕ.

Уређивачки колегијум.

Leave a Reply