У част пријатеља

Дана 25. октобра, 2014. године, Друштво српских грбоносаца „Милош Обилић“ одржало је редован састанак у препознатљивом амбијенту кафане „Златна моруна“ покрај Зеленог венца у Београду.

Састанку су присуствовали г. Марко Дражић, председник Друштва, г. Горан Зајић, генерални секретар Друштва, уважени чланови Друштва г. Небојша Дикић, г. Ђорђе Реџа, г. Срећко Никитовић, г. Ненад Лукић, г. Бранко Тодоровић и гђа Милојка Маслаћ Демшар са супругом г. Миланом.

Током састанка уприличена је предаја поклона г. Ненаду Лукићу, нашем осведочено вредном члану и надасве пријатељу, за све што је до дана данашњег учинио за Друштво а и као знак пажње његових колега, чланова Друштва, и пријатеља. Као повод је послужила предстојећа крсна Слава породице Лукић и жеља грбоносца да истакне стег на породичном слављу.

Од личних прилога неколицине чланова, г. Лукићу су сашивене заставе за спољну и унутрашњу употребу. Г. Реџа је упослио свој уметнички дар и произвео једну и једину хералдичку кутију са мотивима грба породице Лукић, у коју је поклон укусно упакован. Поклоне је пратила посвета коју је написао подпредседник Друштва г. Владимир Матевски, а аранжирао г. Срећко Никитовић.

Г. Лукићу смо пожелели:

„У животу сваког појединца постоје тренуци и догађаји који се урезују дубоко, дубоко у памћење.

Ми се, наш драги брате, пријатељу, толико пута доказани домаћине  и, зашто не рећи, колега, надамо да ћеш овогодишњу Славу управо памтити и по нашем скромном, али од срца поклоњеном дару. Ти и твоји најближи сте одавно својом добротом, ширином и богољубљем заслужили, на част и понос фамилије Лукић, породични стег који ћете са поносом развити. Ми, доле потписани, смо поносни што те знамо, али и што на овај начин учествујемо у вашем празнику.

Срећна слава и славили је на многоја љета.“

с лева на десно: М. Дражић, Б. Тодоровић, Н. Дикић, С. Никитовић, М. Демшар, Н. Лукић, Ђ. Реџа

с лева на десно: Ђ. Реџа, Б. Тодоровић, Г. Зајић, С. Никитовић, М. Дражић, Н. Лукић, Н. Дикић

Leave a Reply